måndag 3 mars 2008

Axel Bringéus är fortfarande ball

Även om Claes de Faire skriver att jag inte är det och även om jag numera inte längre arbetar på P&G.

Vem det nu var som var ute efter mig segrade.

Och jag har lärt mig en rejäl läxa.

Jag förstår också att inte alla (om än de flesta) förstår min form av provokativ humor.

Jag hyser inget agg mot Erik Esbjörnsson. Han är anställd av Resumé och med tanke på tidningens inriktning och syn på journalistik, gör han väl bara sitt jobb.

Vad jag dock tycker är mycket olustigt är att det antyds att jag skulle ha högerextrema åsikter. Med min bakgrund är det svårt att ha det. Jag är uppvuxen i en rad olika länder och flyttade till Sverige först som 15åring och kände mig under lång tid mycket främmande i Sverige.

För att förtydliga har jag heller inget emot Frankrike, min flickvän (som är kinesiska) bor där och jag vistas mer än gärna i landet.

Jag tycker inte det minsta illa om flygplatsarbetare och är väl medveten om orsakerna bakom Orlystrejken men ansåg att det blev mer läsvärt att skriva det som jag skrev.

Gjort är gjort och kommer aldrig mer igen som det brukar heta.

Drevet gick och tog med sig mig. Så om det är någon som har ett jobb att erbjuda mig är det bara att hojta till.

25 kommentarer:

Anonym sa...

Kan du tänka dig ett arbete som brevbärare i värmland? I så fall kanske jag har något åt sig,,,

Axel Bringéus sa...

jag har praoat som brevbärare i Norrköping och det var intressant. Så varför inte, jag är öppen för alla förslag.

PellePirat sa...

Hej Axel,

Du har min respekt.

Jag är illa berörd av vad som hänt dig. Samtliga medarbetare på både P&G och Resumé har stor anledning att skämmas över sina respektive kollegor: Erik Esbjörnsson, Claes de Faire, Cecilia Udekwu och Luisa Delgado.

P&G-are har dessutom anledning att skämmas över att de inte längre är kollegor med Axel.

Men:
Det skulle ändå inte funkat i längden för en fritänkare som Axel att jobba på ett sekteristiskt företag.

Under morgondagen kommer Axel att få ett flertal jobberbjudanden, varav minst ett från mig.

annalog sa...

Ska du inte strunta i ankdammen ett litet tag och komma och hänga ut i Småland?

Anonym sa...

Lägg upp bloggen igen Axel. P&G är värda det.

Anonym sa...

Jag tycker din blogg var klockren. Mycket ironi och svart humor. Tyvärr går sånt sällan hem hos svagbegåvade journalister och strömlinjeformade PK-tänkare. Trist. Lycka till framöver.

Anonym sa...

Såhär är det tyvärr att vara verksam i världens ängsligaste stad. Så fort det börjar blåsa lite, så måste någon offras för att gjuta olja på vågorna. Om inte alla hade varit så jävla nervösa för att nån sticker ut på riktigt, hade du aldrig offrats av din egen arbetsgivare.
Dags att lämna de frusna själarnas stad nu? Jag kommer efter!

Anonym sa...

Gott Axel. Nu har du ju Flashbackanvändarna bakom dig. Du kanske kunde skriva lite om vad du egentligen har för åsikter?

Pjotr Szut sa...

Axel, du har drabbats av att vi bor i världens räddaste land, där ingen vågar sticka ut. Du arbetade dessutom för ett bolag där den politiska korrektheten är ett mantra. Och då passar det sig inte med sarkastisk humor. Se det inte som en förlust att du har fått sparken från P&G - det är istället en stor möjlighet att få göra något vettigt. Lycka till!

Kristoffer sa...

Du kan bli min kompanjon. Vet du hur man gör reklam, kokar kaffe och bygger e-handel? ;)

Anonym sa...

Nästa gång du kallar sådana som oss för arbetarekräk är du välkommen till att ta reda på hur vår humor fungerar.Får se om du gillar denna då eftersom du ju nu är humoristiskt lagd.Jävla töffe rent ut sagt att bara ha mage att kalla de som varje dag drar runt landet för kräk.

Robert och Frida

Anonym sa...

Robert och Frida: Tror ni på allvar att termen "arbetarkräk" används av någon som INTE är ironisk? Jävla töntar.

Anonym sa...

Instämmer med föregående talare. Robert och Frida: antagligen har ni inte ens läst Axels blogginlägg.

Anonym sa...

Hur kan resumes journalister ha samvete nog för att göra en ung kille arbetslös för att han skriver ironi?

Trodde vi hade yttrandefrihet också men gäller visst inte privatpersoner.

O sa...

Fan vad skitnödigt av P&G. Det lär dock inte bli fler som lägger sina pengar där efter den här prylen.

rigg sa...

Jag antar att du kommer att få en hel drös seriösa jobberbjudanden att välja mellan. Du har förlorat en del men vinner nog ännu mer på detta. P&G är de stora förlorarna, men det kommer de aldrig att fatta. Resumé är också en stor förlorare, Erik Esbjörnsson är en stor förlorare och det hoppas jag att han fattar.

Jag har nästan aldrig läst Resumé tidigare, innan jag halkade in på denna grej via bloggosfären. Fattar nu varför jag nästan aldrig har läst Resumé tidigare, jag håller fullständigt med dig att tidningen är lika kass som en skoltidning (eller hur det nu var). Pinsamt dålig journalistik, snäppet under Expressen.

Håll huvudet högt!

fredrik sarnblad sa...

Hej Axel,

Vi har aldrig traeffats annat aen paa ett par planning/reklambloggar, vilket varit moeten jag uppskattat.

Jag laeste foer ett par dagar sedan din blogg. Tanken slog mig inte ens att det jag laeste var fraaga om annat aen oeverdrifter och ironi. Med facit i hand kan man ju tycka att det var ett riskfyllt spel Du valde att spela och att det egentligen inte var saa roligt, men hela denna affaeren har blaasts upp ur alla rimliga och relevanta proportioner.

Det var foer mig helt uppenbart att dina formuleringar var ett foersoek att provocera. Och jag har svaart att se hur det som skrivits kan motiveras utifraan en serioest journalistisk synvinkel - det aer saa uppenbart vad ditt syfte aer foer laesaren.

Jag hoppas att inom kort kunna laesa om dina framgaangar i det foeretag Du hamnar paa haernaest. Och jag hoppas ocksaa att Du inte laater Dig nedslaas av denna olustiga lilla 'affaer' [Du kommer att skratta aat det naer Du ser tillbaka paa det om naagra aar] utan att Du kommer igen hungrig och laddad om ett par dagar igen.

Fredrik

Axel Bringéus sa...

tack Fredrik

PellePirat sa...

Den här gången gick Esbjörnsson, De Faire och Resumé för långt.

Smart av dig Axel att ligga lågt just nu och undvika fällan att bli klassad som rättshaverist. Tiden på JKL gjorde gott.

Erik Esbjörnsson och vissa andra på Resumé har stor anledning att inte sova gott de närmaste nätterna.

Om inte av skam så åtminstone av fruktan för vad som kommer att ske denna tragedis nästa akt.

Tindra-Annette Broström sa...

Hej

-du har mitt fulla stöd, halkade in på det här då jag är oerhört intresserad av det som kallas transparens, ansvar, integritet m.m och nya sociala medier.

Följer deepedition. com och JMW kommunikation och det var så jag upptäckte vad som hänt.

Fortsatt lycka till och jag håller med de övriga kommentatorerna.
P&G är förlorarna och så som Resumé verkar ha betett sig tycker jag nog att de ska sätta på dumstruten och stå i skamvrån en stund..

Lycka till i framtiden.
Tindra-Annette, Sunne Värmland

Tobias Struck sa...

Axel. Beklagar. Själv har jag numera en politiskt korrekt ton på min blogg (som visserligen speglar mina autentiska uppfattningar). Men jag lekte också med tabun inom tyckandet ett tag. Eftersom jag har judisk släkt, så köpte ju aldrig nazisterna att jag var fascist, men annars gick det bra.

Att det är mer lockande än någonsin att provocera beror väl på att kulturklimatet har blivit så restriktivt. Men nu tänker jag mer så här: Alla de politiskt korrekta nickedockorna som jag stör mig på så mycket, irriterar mig nog mest för att de inte ens orkar tänka igenom sin shit. Nu när jag skriver politiskt korrekt, så är det utifrån ett bemödande om att vara djup och nyanserad. Det retar nog nickedockorna ännu mer: Nu kan de inte komma åt mig. Nu får de känna sig inkompetenta vid jämförelse, inte som de humanismens riddare som mina tidigare provokationer fick dem att känna sig som.

Om du vill starta en humorsajt med egenproducerade podcasts och youtubevideos innehållandes upptåg, sketcher och liknande, så kan du kontakta mig, för det vill nämligen jag. Där kan vi vara så djärva som vi vill och ändå få in cash, eftersom annonsörerna främst bryr sig om besökstalet.

Vi kan ju testa litet i dialog med varandra, så får vi se hur det blir...

tobias@frihetsguiden.com

http://tobiasstruck.blogspot.com

Anonym sa...

Jesus Christ. Att det här spårades upp av Resumé och att du fick sluta på P&G var något av det vidrigaste jag läst om. Bäst att man tänker igenom sin egen ironi och att man ser sig om över axeln när man till äventyrs råkar raljera om något. Man vet aldrig vilka elaka öron som lyssnar...Lycka till, du hittar snart ett nytt bättre gig!

Anonym sa...

Till att börja med borde du lägga tillbaks blogg-artiklarna du raderade, speciellt den om resumé som triggade det hela. Sedan borde du fundera på att stämma resumé...

PellePirat sa...

Instämmer.

Jag la in lite kommentarer under några av Resuméartiklarna med länkar till Googles cachade versioner av artiklarna. Samt lite hån av Resumés patetiska vinkling av historien.

Steg 1 är nog att samla ihop samtliga blogginlägg som Axel skrivit samt Resumés artiklar.
Steg 2 är att i fortsättningen spela in alla samtal med Erik Esbjörnsson på band.
Steg 3 är att gå till DagensMedia eller Pressombudsmannen e.dyl. och lägga fram caset. Alternativt gå direkt till advokat Svante Thorsell som företräder moderatpolitikern Erica Lejonroos mot TV4 i ett fall med många likheter. Dock verkar det som om detta fall är smått unikt eftersom den felaktiga uthängningen inte verkar vara ett misstag utan snarare ett helt avsiktligt karaktärsmord/avrättning.

Fine, det finns en klar nedsida i att verka bitter/rättshaverist eller spela "kränkt".

Men det finns vissa saker som man inte kan låta ens "journalister" komma undan med.

Mitt råd till Axel: Don't get mad, get even...

Hasse Carlsson sa...

Helt otroligt.
Känner för dig.
Några tankar:
1. Hur vill du att folk omkring dig skall se på ditt agerande i denna "efter-cirkus" om 10 år?
2. Fortsätt tro folk om gott till de själva bevisat motsatsen.
3. Bli egen.

Lycka till!